Giriş

prp

 prpPRP özellikle son 5 yıldır giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların  tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni ve doğal bir tedavidir.  Başlangıçta daha çok kozmetik ve anti-aging amaçlı kullanılmış ols  ada son dönemlerde özellikle kas iskelet sistemi hastalıklarında da  kullanılmaya başlamıştır. PRP İngilizce “Platelet Rich Plasma”  ifadesinin baş harflerinden türetilmiş olup, trombositten zengin plasma  anlamına gelmektedir. Bu yöntemde ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır.   

PRP Nasıl Elde Edilir ?

Hastadan yapılacak uygulamaya göre yaklaşık10-20 cc kadar kan alınır. Bu kan özel olarak bu iş için hazırlanmış sistemlere konarak belli işlemlere tabi tutulur. Hastanın kan hücreleri dibe çöktürülüp üst kısımda trombositten zengin bir plasma sıvısı elde edilir.

PRP Vücutta Nasıl Etki Eder?

Trombosit temelde kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup içeriğinde büyüme faktörü ve bazı doğal koruyucu maddeler içerir. Trombositten zenginleştirilmiş plasma sıvısı doğal bir ilaç gibi etki gösterir. Yaralanmanın ve zedelenmenin olduğu tendon kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini hızlandırır.

drcengiz

doktorunuzasorun1